Hollandse Kaas

Bij Proefhuys vind je de lekkerste Hollandse kazen, van heerlijke romige Noord-Hollandse kazen tot de beste boeren- en boerderij-kazen. Ook in ons assortiment de traditionele boeren Leidse, geitenkazen en diverse kruidenkazen.

Buitenlandse Kaas

In ons assortiment veelal klassieke Franse kazen gerijpt door onze affineur Hennart Fromages uit Frankrijk. Verder verrassende biologische kazen uit Denenmarken en de traditionele soorten uit Zwitserland, Italië, Spanje en Groot-Brittanië.

Biologische Kaas

In onze winkel treft u de kazen van Kaasboerderij de Vierhuizen in Stompwijk. Deze Wilde weide kazen worden volledig biologisch gemaakt van rauwe melk. Prijswinnende kazen van hoge kwaliteit van een kleine boerderij in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Kaasfondue klassiek voor 5 personen

Benodigdheden:

-circa 1 kilo geraspte kaas
(bijvoorbeeld: Emmentaler, Gruyère en Appenzeller)
-5 dl witte wijn
-2 teentjes knoflook
-20 gram maïzena
-2 Desembroden van BRO
-peper en zout naar smaak

Bereiding:

Zet de kaasfondue pan op laag vuur en doe de teentjes knoflook in een knoflookpers. Zet deze kort aan in de pan en blus af met de wijn. Breng de wijn even aan de kook en doe dan de geraspte kaas er rustig aan bij (niet in één keer). Blijf met een (liefst) houten lepel roeren en blijf roeren. Als alle kaas gesmolten is en er geen stukjes meer zijn voeg dan de maïzena toe. (De maïzena eerst even mengen met water of melk) Het is overigens niet erg als er een beetje kaas aankoekt aan de onder kant van de pan, dit mag en is erg lekker!

Eet smakelijk!

Variatietip:

Voeg als de kaasfondue klaar is er lekker gedroogde cantharellen, morilles of andere gedroogde paddenstoelen bij.
Je kan ook gekookte aardappelen nemen i.p.v. stokbrood.

Wijnadvies:

BIO Grüner veltliner ‘Stockwerk’ van Geyershof uit Oostenrijk

Phone: 070 387 24 58
van Schagenstraat 11
2271 CV Voorburg