Taleggio

Taleggio is een vierkante kaas die afkomstig is uit Lombardije in Italië. Taleggio heeft een licht rode korst en een kenmerkend witte zuivel die niet te sterk van smaak is. De korst is net wat steviger en kan je prima eten en geeft de kaas wat meer smaak. Taleggio is heerlijk om zo te eten maar je kan het ook in gerechten verwerken.

Reblochon

Reblochon is een ronde kaas afkomstig uit de Haute-Savoie in Frankrijk. Het woord Reblochon komt van ‘reblocher’ wat het namelken van de koe betekent. Deze melk is wat vetter en zorgt zo voor een zeer smeuïge kaas. De boeren variant ofwel Fermier wordt van rauwe melk gemaakt. De kaas kan uitstekend gebruikt worden in de keuken voor bijvoorbeeld Tartiflette.

Gruyère

Gruyère is afkomstig uit Zwitserland rondom de stad Fribourg. De harde kaas is mooi glad van structuur en licht zoet en ziltig van smaak. Het is een kaas die in verschillende types bestaat naar gelang de rijping. Een goede Gruyère is een mooi alternatief voor bijvoorbeeld een Hollandse kaas op brood, maar is ook zeer geschikt om kaasfondue mee te maken of om zo te eten.

Brie de Meaux

Brie de Meaux komt uit het departement Seine-et-Marne in het noorden van Frankrijk. Brie de Meaux is een brie die altijd van rauwe koemelk wordt gemaakt. De kaas is een witflora kaas die wordt toegevoegd tijdens de rijping. De kaas rijpt op stro matjes en krijgt tijdens het rijpen een witgrijze korst, de zuivel blijft mooi wit en naarmate de kaas verder rijpt steeds zachter van structuur en voller van smaak.

Selles sur Cher

Selles-sur-Cher is een geitenkaas uit de vallei van het riviertje de Cher in Frankrijk. Het is een klein rond kaasje dat wordt gemaakt van volle rauwe geitenmelk. De kaas wordt aan de buitenkant bedekt met een laagje dat gezouten houtskool heet, hiermee wordt de zuivel van kaas afgedekt van de buitenlucht. De korst kan je gewoon eten en geeft zelfs een licht pittig karakter aan de kaas.

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire komt uit de Auvergne in Frankrijk. Het is een halfharde kaas die die gemaakt wordt van rauwe koemelk en een natuurlijke korst heeft. De kaas mag enkel gemaakt worden van de melk van 1 kudde koeien en moet er op de desbetreffende boerderij gemaakt worden. Van oudsher rijpt de Saint-Nectaire op roggestro. Een mooi zacht zuivel en licht nootachtige smaak.

Langres

Langres kaas is afkomstig uit het gelijknamige plaatsje in de Champagne in Frankrijk. De kaas is klein en rond van vorm met een kenmerkend kuiltje aan de bovenkant. De kaas wordt tijdens het rijpen gewassen met een mengsel van pekelwater en marc de Champagne. De Langres wordt niet gekeerd waardoor deze aan de bovenkant inzakt. Gerijpte Langres kazen kunnen zeer vol en pittig zijn.

Emmentaler

Emmentaler is een kaas die zowel uit Zwitserland als uit Frankrijk kan komen. Het is een grote kaas met grote gaten en sommige kazen kunne tot wel 130 kilo wegen. De kazen rijpen ongeveer 3 maanden en tijdens dit proces zorgen bepaalde bacteriën voor een gasuitscheiding die weer zorgt voor de gaten in de kaas. De kaas is licht zoet van smaak en past perfect in de kaasfondue.

Gorgonzola

Gorgonzola is een blauwader kaas die gemaakt wordt in Lombardije in Italië. Er wordt volle gepasteuriseerde koemelk gebruikt om een heerlijk romige kaas te maken. De dolce is de jonge en smeuïgste variant en de picant de wat oudere en pittigere variant. Beide zijn heerlijk op een kaasplank maar ook goed toepasbaar in keuken.

Chabichou du Poitou

Chabichou du Poitou is een geitenkaas uit de regio Poitou-Charentes in Frankrijk. Chabichou is kegelvormig en wordt gemaakt van rauwe volle geitenmelk. De kaas heeft een witte/lichtgele kleur en een mooi wit zuivel van binnen. De smaak is typisch geitenmelk, vol en boers. Naarmate een Chabichou verder rijpt wordt deze scherper en rijker van smaak.

Reblochon

Reblochon is een ronde kaas afkomstig uit de Haute-Savoie in Frankrijk. Het woord Reblochon komt van ‘reblocher’ wat het namelken van de koe betekent. Deze melk is wat vetter en zorgt zo voor een zeer smeuïge kaas. De boeren variant ofwel Fermier wordt van rauwe melk gemaakt. De kaas kan uitstekend gebruikt worden in de keuken voor bijvoorbeeld Tartiflette.

Saint-Nectaire

Saint-Nectaire komt uit de Auvergne in Frankrijk. Het is een halfharde kaas die die gemaakt wordt van rauwe koemelk en een natuurlijke korst heeft. De kaas mag enkel gemaakt worden van de melk van 1 kudde koeien en moet er op de desbetreffende boerderij gemaakt worden. Van oudsher rijpt de Saint-Nectaire op roggestro. Een mooi zacht zuivel en licht nootachtige smaak.

Taleggio

Taleggio is een vierkante kaas die afkomstig is uit Lombardije in Italië. Taleggio heeft een licht rode korst en een kenmerkend witte zuivel die niet te sterk van smaak is. De korst is net wat steviger en kan je prima eten en geeft de kaas wat meer smaak. Taleggio is heerlijk om zo te eten maar je kan het ook in gerechten verwerken.

Reblochon

Reblochon is een ronde kaas afkomstig uit de Haute-Savoie in Frankrijk. Het woord Reblochon komt van ‘reblocher’ wat het namelken van de koe betekent. Deze melk is wat vetter en zorgt zo voor een zeer smeuïge kaas. De boeren variant ofwel Fermier wordt van rauwe melk gemaakt. De kaas kan uitstekend gebruikt worden in de keuken voor bijvoorbeeld Tartiflette.

Telefoon 070 387 24 58
van Schagenstraat 11
2271 CV Voorburg