Description
Franz Keller Weissburgunder Vom Loss
Lichtgeel. In de neus gele en groene appel en perzik, daarnaast een lichte botertoon en kruidigheid. In de mond rond en zacht met een goede body en mooie frisheid. Lange, minerale afdronk. Heerlijke weissburgunder die zeer veelzijdig inzetbaar is.
Franz Keller
Franz Keller – Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in de Kaiserstuhl, in Baden, ja zelfs in heel Duitsland. Er is een wijndomein, een wijnimport en wijnhandel, een hotel en er zijn drie restaurants. Eén van deze restaurants, Schwarzer Adler, bezit sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster, het langst van alle restaurants in Duitsland.
Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met een tomeloze energie en veel ideeën. Zijn zoon Friedrich is met name betrokken bij het wijnmaken. Belangrijkste voor ons is natuurlijk dat de wijnen die worden gemaakt van onberispelijke kwaliteit zijn en daardoor in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering genieten, zoals tot 94 punten van Parker. De wijnen zijn nooit onderhevig geweest aan ‘smaakmodes’ maar hebben altijd het terroir voorop staan. De Kaiserstuhl heeft een vulkanische bodem met daarop hoge lössafzettingen, ideaal voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen, zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en Spätburgunder.