Praliné botercrème
Dit recept bestaat uit twee delen. Eerst maak je de botercrème en daarna de praliné pasta. Na het samenvoegen heb je een heerlijke praliné botercrème. Geweldig voor het vullen en/of afsmeren van taarten.

Ingrediënten
Voor ongeveer 150 gram praliné pasta
- 100 gr hazelnoten
- 90 gr suiker
- 30 ml water
Voor ongeveer 500 gram botercrème
- 2 eieren
- 130 gr suiker
- 40 ml water
- 200 gr boter


Bereiding
Maak eerst de praliné pasta
Verwarm de oven voor op 180°C
Rooster de hazelnoten 10 minuten in de oven
Doe het water en de suiker in een steelpan en verwarm tot 170 graden
Wanneer je geen suikerthermometer hebt kijk je naar de kleur
Het zou een goudgele kleur moeten hebben
Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens de hazelnoten toe en roer goed door met een spatel.
Stort het geheel uit op een stuk bakpapier en laat het goed afkoelen.
Kom niet in de verleiding het aan te raken want het is echt heel heel heet!
Hak de praline vervolgens fijn in de keukenmachine tot er een pasta ontstaat.
Dit duurt even want de noten moeten de olie vrijlaten om een pasta te verkrijgen.
Nu maken we de botercrème
Klop de eieren met de mixer totdat ze het volume 3 keer toeneemt
Doe het water en de suiker in een steelpan en verwarm tot 115 graden
Schenk dan het suikerwater bij het eiermengel, terwijl je blijft kloppen
Voeg dan de (zachte) boter stukje voor stukje toe
Wanneer het mengsel een geheel is voeg je de praliné pasta toe aan de botercrème.
Nog even goed doormengen en klaar is de praliné botercrème.
Voeg opmerking toe