Chocolade drip

Recept chocolade drip

Met dit recept voor chocolade drip maak je een eenvoudig te verwerken chocolade drip voor dripcakes. Dit recept is voor pure chocolade. Het is net iets anders dan een recept voor ganache zodat het goed te verwerken is.

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 150 gr pure chocolade
  • 100 gr slagroom
  • 25 gr boter
Chocolade

Bereiding

Doe de slagroom in een steelpan en maak deze warm.
Voeg de hete slagroom toe aan de chocolade en roer totdat de chocolade gesmolten is.
Voeg als laatste de boter toe en blijf roeren tot het een egaal mengsel is.
Laat de drip dan afkoelen tot de gewenste dikte.

De drip is klaar voor verwerking.
Mocht de drip te dik worden, kun je hem even au bain-marie verwarmen zodat het weer wat dunner is.

Voeg opmerking toe

Uw e-mail adres zal niet worden gebruikt voor andere doeleinden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *