Biscuit

Recept Biscuit

Dit basis recept voor biscuit is een must voor elke thuisbakker. Het is de basis voor veel taarten en desserts. Het verschil met cake is dat het zonder boter gemaakt is waardoor het heel luchtig is.

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor twee lagen van 24cm of drie lagen van 15cm

  • 125 gr bloem
  • 125 gr suiker
  • 4 eieren

Wil je een chocolade biscuit maken, vervang dan 30 gram van de bloem voor 30 gram cacao poeder.

Biscuit

Bereiding

Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur
Verwarm de oven voor op 180°C

Doe de eieren en de suiker in een mengkom en zet deze op een pan met kokend water.
Let op dat de mengkom het water niet raakt.

Klopt de eieren en de suiker luchtig tot het mengsel 50°C bereikt.
Haal de mengkom van de pan met kokend water en klopt verder tot het mengsel mooi omhoog komt.
Voeg hierna de bloem toe met een spatel en giet het biscuit beslag in de ingevette taartvorm.

Bak de biscuit in 15-20 minuten gaar afhankelijk van de dikte van de biscuit.

Voeg opmerking toe

Uw e-mail adres zal niet worden gebruikt voor andere doeleinden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *