Dripcake

Recept Dripcake

Een erg populaire en leuke taart op het moment is een drip cake. Een drip cake is een taart met een druppelend randje vaak van chocolade die ongelijkmatig naar beneden “druppelen”. Het leukste van een drip cake is dat de taart zelf in elke smaak en kleur gemaakt kan worden. Maar laten we beginnen bij de basis. Als basis gebruiken we drie dingen, een biscuit, een vulling en de drip.

Biscuit

Bereiding

Als basis gebruiken we biscuit, hier zijn tegenwoordig vele kant en klaar mixen voor,
maar zelf maken is helemaal niet ingewikkeld.
Je kunt de biscuit twee dagen van te voren maken.

In mijn basis recept voor biscuit kun je kiezen voor de vanille of de chocolade variant.
Voor de dripcake heb je twee keer het basis recept nodig.
We maken dan twee taarten van 15 cm, welke we elk doorsnijden zodat we 4 lagen biscuit hebben.

Klik hier voor het basis recept biscuit

Praliné pasta

Na het maken van de biscuit gaan we door naar de vulling.

Tussen de biscuit lagen willen we natuurlijk een lekkere vulling, ook dit kan van alles zijn.
Botercrème, banketbakkersroom, bavarois of ganache alles is mogelijk.
Voor deze dripcake heb ik besloten een praliné botercrème te maken.

Je maakt een half recept voor de praliné pasta en het hele recept voor de botercrème.
Meng de de praliné pasta door de helft van de botercrème.
Dit gebruiken we voor de vulling.
De andere helft van de botercrème gebruiken we voor het afsmeren van de dripcake.

Klik hier voor het recept praliné botercrème.

Praliné botercrème

Nu we de biscuit en de praliné botercrème hebben kunnen we de taart gaan samenstellen.

Je hebt vier lagen biscuit en we maken drie lagen vulling.
Het kan makkelijk werken wanneer je de praliné botercrème van te voren in drie gelijke delen verdeeld.

Zorg voor een goede vlakke ondergrond en leg je eerste laag biscuit neer en smeer hier royaal de botercrème op.
Zorg wel dat het gelijkmatig verspreid wordt anders heb je een scheve taart.
Herhaal dit voor de tweede en derde laag vulling.
Op de bovenkant komt de laatste laag biscuit.

Nadat je de laatste laag biscuit erop hebt gedaan gaan we door naar de buitenkant.
Je kunt dit met een spuitzak doen, maar heb je deze niet voorhanden kan het ook gewoon met een paletmes of spatel.
Zorg dat de taart goed voorzien wordt van een laag botercrème.
Het hoeft nog niet echt netjes te zijn.

Hierna ga je met een deegschraper de taart rond.
Je zal meerdere keren rond moeten gaan voordat alle botercrème strak rond de taart zit.
Doe de bovenkant als laatste.
Soms helpt het om de taart even in de koelkast te zetten zodat de botercrème iets kan opstijven.
Wanneer je helemaal tevreden bent zet je de taart minimaal een uur in de koelkast.
De botercrème moet goed koud zijn voordat we met de chocolade-drip verder kunnen.

Dripcake
Dripcake bovenkant

Voor de dip van deze dripcake heb ik gekozen voor een kant en klare mix.
Maar je kunt deze ook zelf maken. Kijk maar eens bij mijn recept voor chocolade-drip.

Wanneer de de zelfgemaakte of kant en klare drip klaar hebt kunnen we de drip aanbrengen.

Nu spuit je met een spuitzakje of leg je met een lepel op de bovenkant van de taart een beetje drip vlak langs het randje
zodat de drip er net overeen gaat en een druppel vormt langs de zijkant van je taart.
Hoe meer drip je op èèn plek plaatst hoe lager de druppel zal zijn.

Ga nu de hele taart rond en voilà een dripcake….

Je kunt de bovenkant nog even mooi maken met een paar toefen botercrème en wat sprinkles,
dat maakt deze feestelijke taart helemaal af!

Voeg opmerking toe

Uw e-mail adres zal niet worden gebruikt voor andere doeleinden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *