Rocca Ventosa Cantina Tollo (6 flessen)

30,00

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Product ID: 2388

Beschrijving

Rocca Ventosa Cantina Tollo

Bestel een doos en kies zelf hoeveel wit en hoeveel rood u wilt. U betaalt maar 5 euro per fles!

Wit:

Trebbiano d’Abbruzzo
Deze delicate wijn wordt gemaakt van 100% Trebbiano. Het is een zachte en soepele wijn met frisse zuren en veel finesse. Zijn kleur is helder strogeel met groene reflexen. Hij heeft een fruitige geur, met vooral tropisch fruit en mooie bloementonen. Zijn smaak is zacht met in de afdronk een fijne amandeltoets. Deze wijn is heel geschikt als aperitiefwijn, hij is heerlijk op het terras en is een mooie begeleider van lichte gerechten, wit vlees en verse kazen.
De ideale serveertemperatuur is 12ºC.

Rood:

Montepulciano d’Abruzzo
Eén van de grootste terroirwijnen van Italië is de Montepulciano d’Abruzzo.
Deze autochtone druif heeft in de loop der jaren in zee- en bergklimaat zijn habitat gevonden.
Deze mooie wijn heeft een robijnrode kleur met een paarse zweem. Hij heeft aroma’s van klein rood fruit en met name van marasca kersen, zijn geur is delicaat en kruidig. Hij heeft een medium body met zachte en zeer gebalanceerde tannine en mooi verpakte zuren. Daar hij geen houtrijping heeft gehad, heeft hij zijn vitaliteit behouden. Ideale gerechten bij deze wijn zijn middel gerijpte kazen, antipasti van vlees en gekruide en gegrilde vleesgerechten. De aanbevolen serveertemperatuur is 18ºC.

Cantina Tollo

Lamole vineyard 6

Druiventeelt en wijnconsumptie heeft oude en diepe wortels langs de kust van de Adriatische Zee en de Abruzzen. In de Romeinse tijd werd hier de wijnbouw ontwikkeld en verbeterd. In de Tollo omgeving, zijn resten gevonden die getuigen van het vroegere bestaan van oude Romeinse “Villae Rusticae”, de eerste voorbeelden van grote georganiseerde agrarische bedrijven waarbinnen de wijngaarden de voornaamste rol speelden.

In 1960 wordt Cantina Tollo opgericht, dankzij het initiatief van een kleine groep enthousiaste wijnboeren, gemotiveerd door de wens om een oude traditie voort te zetten met aandacht voor innovatie en kwaliteit. Momenteel zijn er 840 leden en in totaal 3100 hectare aan wijngaarden. De wijnen uit de Abruzzen beleven een hausse, dankzij de steeds hogere kwaliteit en een groot project dat gewijd is aan het bevorderen van de regio en de inheemse druivensoorten. Cantina Tollo speelt een belangrijke rol in deze positieve ontwikkeling. Het Vigneto Avanzato ( progressieve wijngaard) project werd ontwikkeld; de leden worden per hectare i.p.v. hoeveelheid druiven betaald. De focus ligt op de kwaliteit en niet op de kwantiteit, waardoor de werkwijze in de wijngaard flink veranderde.

Cantina Tollo is een van de belangrijkste Italiaanse producenten van biologische wijn. Het bedrijf heeft begin sinds 1990 haar beleid hierop gericht, toen de eerst richtlijnen van de EU bekend werden gemaakt. In 1997 was het bedrijf de eerste in de Abruzzen, en één van de eerste in Italië, die het Europese certificaat van kwaliteit ontving. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol; geluidsreductie, emissiereductie en waterzuivering liggen ver onder de minimale wettelijke grenzen.

Extra informatie

Druif

Trebbiano, Montepulciano

Gebied

Abruzzen

Land

Italië

Telefoon 070 387 24 58
van Schagenstraat 11
2271 CV Voorburg