6x Mundo de Yuntero BIOLOGISCH

30,00

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie: Product ID: 1997

Beschrijving

De witte wijn:

De witte BIO Mundo de Yuntero is gemaakt van verdejo en sauvignon blanc druiven. De wijn heeft een lichtgele kleur, briljant met fijne fruitige, bloemige aroma’s. Fris, levendig, delicaat in de mond met een lange afdronk. Een heerlijke wijn voor zomers in de tuin, op het terras of lekker bij de borrel. De wijn past goed samen bij frisse salades en lichte vissoorten.

De rode wijn:

De rode BIO Mundo de Yuntero is gemaakt van Tempranillo, merlot en syrah druiven. De wijn heeft een vleugje van rijpe bessen en rode wilde vruchten. Harmonieus, goed gestructureerd en met karakter. De wijn is lekker sappig zonder harde tannines en drinkt lekker weg bij de borrel met harde kazen, mooie hammen of droge worsten.

Het wijnhuis:
Cooperativa Jesus del Perdon

Coöperatie Jesus del Perdon is gelegen in de historische regio La Mancha en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

De coöperatie Jesus del Perdon in Manzanares werd in 1954 in het noordoosten opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote cooperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah. De druiven voor de wijnen van Jesus del Perdon groeien in La Mancha, een historische regio in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kan er kwalitatief goede biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.

Telefoon 070 387 24 58
van Schagenstraat 11
2271 CV Voorburg