Grüner Veltliner Kellermeister Privat Kremser Goldberg

13,50

Categorie: Tags: , , , , Product ID: 1833

Beschrijving

Grüner Veltliner Kellermeister Privat Kremser Goldberg

Sprankelend geelgroen van kleur. In de geur frisse zuren van fruit ondersteund door een prettige kruidigheid (peper). De smaak is complex en fraai in balans. Een zeer karakteristieke Grüner Veltliner van een löss bodem.

Winzer Krems

Winzer Krems is een van de grootste wijnbedrijven in Oostenrijk en absolute specialist op het gebied van witte kwaliteitswijnen, waarbij de Grüner Veltliner het centrale middelpunt vormt.

De Winzer Krems, opgericht in 1938, vormt met hun 1480 aangesloten leden en bijna 1000 hectare wijngaarden een van de grootste coöperaties in Oostenrijk. Hun wijngaarden liggen in en rond het stadje Krems, op de noordelijke oever van de Donau even ten westen van Wenen. Ze vallen onder het herkomstgebied Kremstal dat samen met de aangrenzende Wachau en het Kamptal behoort dat tot het ‘supertrio’ van de Donauwijnen. De oudst vermelde en ook nu nog steeds bekendste van die wijngaarden is de Kremser Sandgrube, aan de rand van Krems. Heel toepasselijk hebben de Winzer daar ook hun productiebedrijf gevestigd. De nadruk binnen het Kremstal en bij de coöperatie Winzer Krems ligt op karaktervolle witte wijnen in de vorm van Oostenrijks ‘nationale’ Grüner Veltliner en Riesling. Rood is al even origineel. Daarvoor dient de ook al weer typisch Oostenrijkse Zweigelt.

Extra informatie

Druif

Grüner Veltliner

Land

Oostenrijk

Gebied

Kremstal

Oogstjaar

2017

Producent

Winzer Krems

Smaaktype

Fris en elegant

Telefoon 070 387 24 58
van Schagenstraat 11
2271 CV Voorburg