De Bortoli DB Reserve Chardonnay

10,95

Uitverkocht

Categorie: Tags: , , , Product ID: 1772

Beschrijving

De Bortoli DB Reserve Chardonnay

Helder geel van kleur. Een complexe geur met elementen van meloen en citrusfruit verweven met wat hout. Vol en romig van smaak, met een prettig mondgevoel. Delicaat en goed in balans. Krachtige Chardonnay uit Australië.

De Bortoli

De Bortoli is een van de grootste familiebedrijven in Australië met een breed gamma aan wijnen en productiefaciliteiten in Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley.

De Bortoli is een van de grootste Australische wijnbedrijven die nog in familiebezit zijn. De bescheiden grondslag ervoor werd gelegd in 1928 door een Italiaans immigrantenpaar. Hun eind 2003 overleden zoon Deen zorgde er echter voor dat De Bortoli uit zou groeien tot de grote en dynamische onderneming die het tegenwoordig is. Het heeft wijngaarden en productiefaciliteiten in gebieden als Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley. De Bortoli produceert een uitgebreid gamma wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus, uiteenlopend van eenvoudige generieke blends, zoals bijvoorbeeld Shiraz-Cabernet en Semillon-Chardonnay, tot prestigieuze terroirwijnen uit de Yarra Valley. De icon-wijn is echter Noble One, een Semillon met botrytis in de stijl van Sauternes.

Extra informatie

Druif

Chardonnay

Land

Australië

Gebied

Zuid-Oost Australië

Oogstjaar

2015

Producent

De Bortoli

Smaaktype

Vol, rijk/zwaar

Telefoon 070 387 24 58
van Schagenstraat 11
2271 CV Voorburg