Cinzia Gattinara Travaglini

14,95

Beschrijving

Cinzia Gattinara Travaglini

Lichtrood. In de neus rood fruit als kersen en wat rozen en drop. In de mond mooi fris met een goede concentratie en milde tannines.  Lekkere blend waarbij de structuur van de Nebbiolo wordt verzacht door de vlezigheid van de Bonarda Vespolina.

Travaglini

Travaglini is de grooste producent in het kleine productiegebied van Gattinara. Zij maken verfijnde wijnen die gebotteld worden in flessen met een bijzondere gebogen vorm.

Bij Travaglini wordt sinds 1920 wijn gemaakt in Gattinara, een docg voor Nebbiolo in ‘Alto Piemonte’, in het noorden van Piemonte ten zuiden van Zwitserland. Het worden daarom ook wel ‘berg-nebbiolo’s’ genoemd, hoewel de wijnbouw hier op de uitlopers van de alpen voornamelijk tussen 300 en 400 meter plaatsvindt, dus niet hoger dan bijvoorbeeld in Barolo. De wijnen van Travaglini zijn wat fijner van structuur dan gemiddeld in Barolo, hoewel ze wel lang kunnen rijpen. Het zijn zeer precieze en verfijnde wijnen met grote subtiliteit en gemaakt met een sterk oog voor detail. Dat blijkt onder andere door de bijzondere flesvorm die door Travaglini in 1958 werd ontworpen en waarin de Gattinara’s worden gebotteld. Doel is dat oudere wijnen niet gedecanteerd hoeven te worden omdat het bezinksel in de buik van de fles achterblijft.

Extra informatie

Druif

Bonarda Vespolina, Nebbiolo

Land

Italië

Gebied

Piemonte

Oogstjaar

NV

Producent

Travaglini

Smaaktype

Fris en elegant

Telefoon 070 387 24 58
van Schagenstraat 11
2271 CV Voorburg