Bandol Blanc Domaine la Suffrene

22,50

Uitverkocht

Categorie: Tags: , , , , , , Product ID: 1831

Beschrijving

Bandol Blanc Domaine la Suffrène

Lichtgele kleur, in de neus geel fruit en verder wat florale tonen en kruidigheid. De wijn heeft een stevige body maar ook welkome zuren die de wijn in balans brengen. Gemaakt van 50% Ugni blanc en 50% Clairette druiven.

Domaine la Suffrène

Uitstekende en zuivere kwaliteit Bandol gemaakt door een dynamische wijnmaker op het familiedomein in la Cadière d’Azur.

Cédric Gravier, een dynamische, leergierige wijnmaker, maakt sinds 1996 Bandolwijn onder de eigen domeinnaam la Suffrène. Alle wijn wordt gemaakt van oude stokken, omdat de familie al lange tijd druiven teelt voor andere producenten. Cédric heeft ook het wijnmaken in de vingers. Hij streeft een zo natuurlijk mogelijk proces na. Dat begint al in de wijngaarden; la Suffrène ligt vlak achter de kust en dat maakt het lastig om biologisch werken, maar Cédric lukte het al jaren achter elkaar geen conventionele middelen te gebruiken. Hij wil echter geen certificatie, omdat hij de mogelijkheid wil open houden in een zeer nat jaar wel incidenteel conventionele bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De verwachting is echter dat, naar mate hij langer biologisch heeft gewerkt, de stokken steeds gezonder en daarmee resistenter worden en hij daarom steeds minder conventionele middelen nodig heeft. Het domaine beslaat 49 hectare en heeft zeer gevarieerde bodems. De wijnen zijn eerlijk en zuiver met een hoge kwaliteit tegen -voor deze appellatie- zeer redelijke prijzen. Opvallend is zowel bij wit als rosé dat de wijnen aangenaam zijn voor het aperitief maar toch een verborgen kracht blijken te hebben als erbij wordt gegeten.

Extra informatie

Druif

Clairette, Ugni blanc

Land

Frankrijk

Gebied

Bandol

Oogstjaar

2017

Producent

Domaine la Suffrène

Smaaktype

Medium fruitig/kruidig

Telefoon 070 387 24 58
van Schagenstraat 11
2271 CV Voorburg